Förnya med växter till fyndpris!

Här hittar du allt för hem och trädgård

och får mer för varje krona.

I våra välfyllda butiker i Trelleborg och Ystad hittar du alltid mängder av inspirerande varor. Eftersom vi på Blomsterhuset Europa själv väljer ut våra varor kan vi alltid se till att du får bästa möjliga kvalitet till lägsta pris.

Var noga med detaljerna. Det vinner du på.

Detaljer som gör skillnad

I våra butiker hittar du alltid ett stort utbud av inspirerande inredningsdetaljer och tillbehör som gör ditt hem vackert ombonat och välkomnande. 

Allt växer från rötterna

Med rätt jord kan dina plantor gro, växa och utvecklas på ett livfullt sätt. Vi har kvalitetsprodukter som ger dig bra förutsättningar att lyckas med dina växter.

Näring är A och O

Alla växter förbrukar den näring som finns i jorden. Därför är det viktigt att fylla på med ny näring emellanåt. Det gäller både utomhus- och inomhusväxter.

Få koll på odlingszoner och vad du kan påverka.

För att hjälpa dig välja växter som klarar vintern där du har din trädgård har Svensk Trädgård tagit fram en karta där man delat in Sverige i åtta odlingszoner. Zon 1 har det mildaste klimatet och zon 8 det kärvaste. På vedartade växter, som träd och buskar, hittar du i allmänhet ett zontal. Ju högre zontalet är desto bättre anses växten klara en kall vinter.

Zonkartan ger oss en generell indelning, men i själva verket påverkas klimatet inom en zon av faktorer som till exempel närhet till vatten eller höjd över havet. Bor du på landsbygden kan klimatet vara svalare och du kan uppleva frost under vår och höst i större utsträckning än i tätbebyggda områden. I tätorter ackumuleras värme i byggnader och markbeläggningar. Det höjer inte bara temperaturen under dagen, det fungerar även som värmemagasin under natten.

I slutändan är det mikroklimatet i växtens absoluta närhet som påverkar. Här kan skillnaden mellan en bra och en dålig odlingsplats vara så stora som en zon. Du kan påverka mikroklimatet och förbättra för växter som behöver det genom att till exempel välja vindskyddat läge, se över solstrålning, väderstreck, markens lutning, vilken typ av jord du har och markens fuktighet. Ta reda på vilka förutsättningar som får den växt du väljer att trivas bäst och anpassa växtplatsen. Om det inte går att anpassa växtplatsen är det lämpligare att välja en annan växt som passar i din trädgård. Fråga oss på Blomsterhuset Europa – vi hjälper dig gärna med goda råd för att du ska lyckas i din trädgård.

Hos oss är goda råd aldrig dyra.

Vi visar och berättar gärna hur du ska göra.

Vår personal finns alltid till hands i butiken när du behöver få svar på hur du ska hantera dina växter eller vill veta vilka sorter som trivs bra i de lägen du planerar utveckla din trädgård. För de vanligaste frågorna har vi gjort en serie korta filmer med goda råd som du kan se när du vill.

Här är varorna du ska hålla koll på just nu.

Vi hjälper dig hålla hem och trädgård i fin form. Hos oss hittar du alltid bra erbjudanden på det du behöver.

 Häng med i vår vardag.

Vill du veta vad som händer på Blomsterhuset Europa just nu ska du givetvis följa oss på Facebook eller Instagram.

Växter och blommor är ren glädje 

Grönt nytt år

Gröna växter trivs bättre tillsammans och med fler växter hemma blir också luften renare och friskare. Genom att blanda flera olika sorter framhäver växterna varandra och ger hemmet en dekorativ känsla. Kombinera växter som breder ut sig på bredden, skjuter i höjden eller hänger över kanten. Välj olika bladformer, storlekar, nyanser och mönstrade med enfärgade blad. Bara fantasin sätter stopp.

Tulpaner lyser upp

Tulpanen är alltid lika välkommen. Många olika färger och den eleganta formen på blomman gör att tulpanen lätt att passar in i alla hem och miljöer. Kom ihåg att ge stjälkarna ett nytt snitt och sätt tulpanerna i kallt vatten så bara en kort del av stjälkarnas ända doppas ner. Då trivs tulpanerna bäst och håller längre. Vi säljer tulpaner i bunt, men våra florister kan också hjälpa dig binda vackra buketter.

Tjuvstarta vårkänslorna

Att förodla är kul och enkelt! Genom att förodla dina växter kan du vara redo med mängder av plantor att sätta ut när säsongen väl startar. Det är snart dags att sätta fröer till de plantor du vill ha i sommar. Klicka på bilden här ovanför för att se filmen där vi berättar hur du gör för att lyckas. Besök sedan våra butiker för att hitta fröer och tillbehör för att komma igång. Tillsammans sätter vi fart på vårkänslorna redan nu!

 

Håll dig uppdaterad.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.